ラヨーン、チャンタブリーへの旅を終えバンコクに戻ってきました。
タイ旅も終わりに近づき…締めくくりは、タイクッキング!
Our trip to Rayong and Chanthabuti over, returned to Bangkok.
Our trip to Thailand is drawing to an end. The last mission is Thai Cooking!
バンコクでも人気のエリア、シーロムにあるクッキングスクールへ。
クッキングスクール、料理教室。人生初の経験がタイとは!(笑)
Visited a cooking school in Silom where is a popular area in Bangkok.
SILOM Thai Cooking School
Web SITE : http://www.bangkokthaicooking.com/
お部屋の中にはアジアンテイストな食器類や調理器具、スパイスがディスプレイされとってもステキー!こーゆう感じ、いいな!!
The rooms are surrounded by many Asian-style tableware and cookware. How cute!
みんなでお揃いのエプロンを着て、早速はじめましょーっ
Wearing the same style aprons, Let's get going!
まずは、タイ料理に欠かせない食材やスパイスの説明から。
こちらが先生。とってもチャーミング
First of all, explanation of some essential ingredients and spices for Thai dishes. He is our teacher, very charming.
そして料理のスタートは、ココナッツミルク作りです。
すりおろされたココナッツに水を加え、ぐいぐい搾ります。
何度か繰り返し、できた白い水がココナッツミルクなんだ!初めて知った!
Start with making coconut milk.
Add some water to grated coconut and press them. Repeat that again and again, the white water which are left in the bowl is coconut milk!
では、いざ調理開始。今回はタイ料理の定番3品を習います。
そうそう、絨毯に座って調理するんです。不思議な感覚だー
We'll cook the three standard Thai dishes.
Cooking while sitting down on the carpet. Feel a little bit strange.
指示された通り各材料を切り、廊下のガス台前へ。
半屋外(向かいは普通のお家で洗濯物がかかってる)での鍋振りってのもオモシロイなー笑)
Cut these ingredients as directed, go to the kitchen at corridor where is located right opposite an apartment hanging the laundry.
さてさて、何が出来上がるでしょう??
Can you imagine what we're cooking?
正解は、タイ料理の代表格、トムヤムクン!我ながら上出来!
カラフルなビジュアルに、辛味・酸味・トマトの旨味が凝縮!
Tom yam Kung is ready. I flatter myself that it's a good job!
With colorful-looking, spicy, sour and umami of tomato. Great!
さて、続いても下準備をしたらすぐに調理。
Preparing and soon cooking.
で、お次は、パッタイ。具沢山で美味しそうーっ!
Next, Pad Thai. With a lot of ingredients, looks so good!
自分たちで作ったお料理をみんなで味見しながらワイワイ。楽しーっ
Really excited to taste our own dishes each other.
その間に先生がトードマンプラー(タイ風さつま揚げ)を作ってくれました!
定番の魚やナンプラーを使ったものと、ベジタリアン用のコーンVer.。
揚げたて熱々がめちゃくちゃ美味しい!ビールが欲しー!w
Our teacher cooked for us some Thod Mun Pla(Fried fish cake).
Standard style with fish and nam pal, and ones with corn for vegetarian.
Freshly-fried are very nice! I'm craving beer! lol
ラストはこちら。
すり鉢を使ってスパイスや唐辛子などを潰し、ペーストを作るところから始めます。これまたかなりの力仕事!でもこれが必須なのです。
The last one is...
Start with making a special paste by pounding up spices and peppers in a mortar. It's a hard work again, but it's essential.
そして出来上がったのは、ゲーンペッガイ(タイレッドチキンカレー)!
辛さはお好みで調整。私のは激辛!
Geang Phed Gai(Thai red curry) is ready!
Adjust the hotness according to the preference. My curry is extremely hot!
デザートにカオニャオ・マムアンも添えて〜いただきますっ
For dessert, Khaw Neaw Mamuang(Sticky rice with Mango)
It's also very popular in Thailand, one of my friends loves it. But, I think It's much better to eat separately. lol
人生初の料理教室。めーーーーーちゃくちゃ楽しかった!!!
今回作った定番タイ料理、意外と簡単!(ほんまかw)、いえ、スパイスの調合やら下準備をすれば、後は一気にジャジャジャッと調理する感じ!早い!
とは言え、日本ではその必要不可欠な食材やスパイス集めが難なのよ〜
現地だからこそ、良い経験ができました。何より、先生がとっても楽しいフレンドリーな方で、そこが重要!日本にも来てくれないかなー(笑)
It was the first visiting a cooking school experience in my life.
I was soooooo excited! Awesome!
These Thai dishes were easy to cook than I have expected. No, once mix spices and prepare beforehand, and then cook quickly. That's all.
But. It's hard to get some essential ingredients and spices in Japan.
I could have a good experience in here, Thailand. The best thing is our teacher was very friendly! I wish he came to Japan!
★TBEX / タイ国政府観光庁
「関西女の酒場放浪記(仮)」こちらもヨロシク!
★★★15/12/17更新★★★
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