TBEXアジア2015ランチ
世界中からブロガーが集結!TBEXアジア2015&ディスカバータイネス
3日間にわたるTBEXアジア2015。大学の講義を受けているような毎日(笑)
その間のランチもとっても楽しみでした!
Our lunch at TBEX
TBEXアジア2015ランチ
わーい!ビュッフェ形式だ!テンションあがるーっ!
ラインナップはもちろん、タイ料理!品数も豊富で全部食べたいっ
They offered a buffet style, mainly Thai food. Very excited!
TBEXアジア2015ランチ
同じく、Queen Sirikit National Convention Centerの会場にて。
TBEXアジア2015ランチ
と、その前にタイ料理について少し。
タイ料理の複雑な味わいに必要な”5つの味と香り”
唐辛子や胡椒の「辛味」、ライムやタマリンドなどの「酸味」、ココナッツミルクやパームシュガーの「甘味」、ナンプラーや塩の「塩味」、海老味噌やナンプラーの「旨味
それらに、レモングラスやコブミカン、パクチーなどの香りが加わり、タイ料理の美味しい複雑な味わいが生まれるのですね。
続いて。タイ料理は大きく4つの地域に分類されているんだそう。
寒い北部では脂が多くマイルドな味付け。
東北部では辛みと塩気が強い味。有名なソムタム(青パパイヤのサラダ)やガイヤーン(鶏の炭火焼)も東北部のものなんですって。
南部は海に囲まれ魚介類が豊富。それらの臭みを消すためスパイスを多用し、辛い料理も多い。
そして中央部はこれら全ての料理の影響を受けつつ、全体的にマイルドで甘みのある味付けなんだとか。
タイ料理とひとことで言っても奥が深いですよね〜
about Thai food:
The five Tastes and Smell needed for complicated tastes of Thai food
Hot flavor of pepper and red(green) pepper, Sourness of lime and tamarind, Sweetness of coconut milk and palm sugar, Saltiness of nam pla and salt, Good taste(Umami) of prawn butter(prawn-miso) and nam pla.
And then, by adding smell of lemon glass, bai makrut(kaffir lime) and fresh coriander etc, complicated tastes of Thai food is formed.
Thai food is mainly classified into four groups.
The northern part has rich and mild tastes.
The north southern part has hot and salty tastes.
Some famous dishes like Som Tam and grilled chicken are also from this area.
The southern part has plenty of seafood because are surrounded by the sea. To remove the odor of those seafood, use a lot of spices.
The middle part has mainly mild and sweet tastes, while is influenced by all of them.
Thai food is really deep.


ではでは早速いただきましょ!
Then, let's get started!
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
Khanom chin
米粉の麺にカレーをかけ、野菜や卵などのトッピングをする料理
Rice noodle with Curry and some kinds of topping
TBEXアジア2015ランチ
ライス&おかずのコーナー、ライスは白と玄米のもの2種スタンバイ
Rice(Polished rice and Brown rice) and Dishes
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グリーンカレー
Green curry
TBEXアジア2015ランチ
春雨と海老と野菜の炒めたやつ
Fried bean-starch vermicelli and prawn and vegetables
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ローストチキン
Roasted chicken with salty-sweet sauce
TBEXアジア2015ランチ
フライドフィッシュにクリーミーなソース
Fried fish with creamy sauce
TBEXアジア2015ランチ
まろやか且つスパイシーなスープ
mild and spicy Soup
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
サラダバー、オードブル(これはタイ料理じゃないけどw
Salad bar and Hors d'oeuvre
TBEXアジア2015ランチ
で、こんな感じでチョイス。
甘み・酸味・辛みのメリハリがあって美味しーっ楽しーっ!
This is my select. Varied tastes of sweetness, sourness, spicy taste etc. Really nice!
TBEXアジア2015ランチ
フルーツやデザートもたくさん。
何か変な組み合わせになってしまった(笑)
Many kinds of fruits and desserts are also there.
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
別の日はこんな感じ。
the other day...
TBEXアジア2015ランチ
骨付き豚がゴロンッと入った、とってもシンプルな味付けのスープ。
Very clear and simple tastes soup with pork rib
TBEXアジア2015ランチ
この日はレッドカレーがありました!
グリーンピースの大きい版みたいな緑のやつは、タイカレーによく使われる超小さい茄子!これ大好きなのーっプリッコリッとした食感にほろ苦さとピリッとした辛さが特長。いっぱい食べた!(笑)
Red curry is there.
Those like big size green peas are minimum egg plant that are often used for Thai curry. They have unique texture, bittersweet and pungent peppery tastes.

TBEXアジア2015ランチ
も食べてみた。チキンやワンタン、野菜など具沢山〜
Noodles with chicken, wonton and vegetables.
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
これまたビッグな肉の塊!すごっ!目の前で切り分けて下さり。
皮と脂身いっぱいもらったよーっ
Very very big piece of pork! Crispy and juicy.
TBEXアジア2015ランチ
海老やムール貝、お刺身
Shrimp, mussels, raw fish etc.
TBEXアジア2015ランチ
TBEXアジア2015ランチ
お寿司まであった!おもちゃみたいなカラフルさだ!(笑)
Colorful Sushi, it looks toys!
TBEXアジア2015ランチ
で、こんな感じ。お味はまぁ、フツー(笑)
Taste is so so. haha

毎日、美味しいタイ料理尽くしでとっても幸せでしたーっ
I really enjoyed varieties of Thai food every day! I LOVE THAI FOOD!
TBEX / タイ国政府観光庁
☆昼酒・一人酒の酒場での人間観察をイラストで綴ったブログ
関西女の酒場放浪記(仮)」こちらもヨロシク!
★★★15/10/07更新★★★
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